Over Pascale Schutte
Pascale Schutte is Outdoorcoach, Mindful Run instructeur, Ademcoach, Mindfulness & Compassie Coach, Buddy voor Running Blind en een enthousiast buitenmens.

Mijn naam is Pascale Schutte en ik ben 47 jaar jong. Ik ben meestal hardlopend, wandelend of fietsend te vinden in bos en duin of op het strand. Als kind werd ik omschreven als een “buitenkind” omdat ik niets liever deed dan buitenspelen. Al heel jong ben ik sport gaan beoefenen zoals judo, paardrijden en zwemmen. Rond mijn 14e jaar ben ik met hardlopen begonnen.

Ik heb een aantal jaren in een parfumerie/drogisterij gewerkt. Daarna ben ik in 1995 mijn eigen schoonheidssalon gestart omdat mijn interesse voor alles wat met het menselijk lichaam te maken had inmiddels was aangewakkerd. Ik vind vooral het werken met mensen en deze voorzien van een goed advies een mooie en interessante uitdaging.

Toen ik in 2001 zwanger bleek te zijn van een tweeling ben ik vanwege ruimtegebrek met mijn salon gestopt. De geboorte van de te vroeg geboren tweeling liep uit op een trieste gebeurtenis, beide overleden binnen een week. Na deze moeilijke periode in mijn leven stortte ik me fanatiek op het sporten. Als ik maar bezig was kon ik wellicht heel snel het verlies van mijn tweeling een plekje geven. Dat pakte verkeerd uit en op een gegeven moment was ik zowel mentaal als fysiek helemaal uit balans.