Over Pascale Schutte
Pascale Schutte is Outdoorcoach, Mindful Run instructeur, Ademcoach, Mindfulness & Compassie Coach, Buddy voor Running Blind en een enthousiast buitenmens.

Mijn naam is Pascale Schutte en ik ben 47 jaar jong. Ik ben meestal hardlopend, wandelend of fietsend te vinden in bos en duin of op het strand. Als kind werd ik omschreven als een “buitenkind” omdat ik niets liever deed dan buitenspelen. Al heel jong ben ik sport gaan beoefenen zoals judo, paardrijden en zwemmen. Rond mijn 14e jaar ben ik met hardlopen begonnen.

Ik heb een aantal jaren in een parfumerie/drogisterij gewerkt. Daarna ben ik in 1995 mijn eigen schoonheidssalon gestart omdat mijn interesse voor alles wat met het menselijk lichaam te maken had inmiddels was aangewakkerd. Ik vind vooral het werken met mensen en deze voorzien van een goed advies een mooie en interessante uitdaging.

Toen ik in 2001 zwanger bleek te zijn van een tweeling ben ik vanwege ruimtegebrek met mijn salon gestopt. De geboorte van de te vroeg geboren tweeling liep uit op een trieste gebeurtenis, beide overleden binnen een week. Na deze moeilijke periode in mijn leven stortte ik me fanatiek op het sporten. Als ik maar bezig was kon ik wellicht heel snel het verlies van mijn tweeling een plekje geven. Dat pakte verkeerd uit en op een gegeven moment was ik zowel mentaal als fysiek helemaal uit balans.

Na deze ervaring besloot ik om het anders aan te pakken. De frequentie en tempo van sporten gingen omlaag waardoor ik langzaam beter in mijn vel kwam te zitten. Ook begon ik weer met Tai Chi & Qi Gong. Omdat deze vorm van Oosterse sport mij steeds meer ging interesseren en omdat het mijzelf veel bewuster maakte van mijn eigen ik en mijn mogelijkheden, begon ik me verder in Tai Chi te verdiepen door de boeken te lezen van de Amerikaan Danny Dreyer, mede-oprichter van Chi Running en Chi Walking. De technieken van Chi Running ben ik gaan toepassen in het hardlopen.

Door clinics te gaan volgen bij Marion Meesters, Master Instructor Chi Running en Chi Walking, werd deze techniek me steeds meer eigen en raakte ik steeds bedrevener in deze manier van hardlopen. Bij hardlopen maakt een goede ademhaling een belangrijk deel uit van de uiteindelijke prestatie en voldoening. Daarom ben ik me gaan verdiepen in ademhalingstechnieken door boeken te lezen van o.a. Stans van der Poel en Sportrusten. Het bezoeken van lezingen met dit onderwerp volgde hierna.

Ook voeding heeft mijn grote interesse en ook daarin ben ik me gaan verdiepen. De boeken en de lezingen (Oersterk) van Richard de Leth zorgden voor een uitbreiding van mijn kennis om mij steeds meer te bekwamen als coach voor mensen die anders en met name een gezonder leven willen leiden.

In 2014 ging ik als buddy voor Running Blind lopen. Het lopen met een medemens met een visuele beperking ervaar ik als een zeer dankbare bezigheid. Gedurende deze activiteit bemerkte ik al snel dat ik hier iets meer mee wilde gaan doen. Dat werd eigenlijk mijn eerste stap richting het coachen van mensen op het gebied van lopen en wandelen.

Naast hardlopen, inmiddels al ruim 30 jaar, ben ik ook graag bezig met yoga, pilates en coretraining. Af en toe zit ik graag op de mountainbike, maar ik ben ook graag in de tuin bezig of zoek ontspanning met een boek, terwijl de zon schijnt en de vogels fluiten.

Mijn ultieme doel is om mensen te coachen waardoor ze mentaal en fysiek weer in balans komen met hun lijf, om zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen en om zodoende gezond(er) en vitaler te worden d.m.v. hardlopen en wandelen.

Opleidingen

De Atletiek Unie: Looptrainer

REactive: Trainer Bewust Hardlopen

Mindful Run: Mindful Run Instructeur

Herleva: Ademcoach 

Academie voor Leven: Mindfulness en Compassie Coach

Stichting Sportwandel School Hoorn: Allround Wandel Trainer